Aanbieding 1e exemplaar Engelse editie Discart door Theo Kralt aan mr. Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag

Op maandagmiddag 21 september 2020 om 15.30 uur werd door de auteur Theo Kralt aan de burgemeester van Den Haag, mr. Jan van Zanen, in het Stadhuis het eerste exemplaar aangeboden van de Engelse editie van het boek over de schilder Jean Baptiste Discart (Modena, 1855-Parijs, 1940. De schilder Discart maakte oriëntalistische schilderijen in Tanger, Marokko en Parijs en schilderde portretten van een groot aantal vooraanstaande Nederlanders in het bijzonder ook in Den Haag. Hij woonde een groot aantal jaren op de Prinsegracht 73. In het boek zijn een levensbeschrijving van de schilder, een volledige catalogus van schilderijen en portretten en korte biografieën van de geportretteerden opgenomen. Waar mogelijk werden ook afbeeldingen van portretten van andere kunstenaars in het boek opgenomen zodat hiermee een vergelijking kan worden gemaakt.

Voor verdere info zie de Flyer die voor het uitkomen van het boek gemaakt is.

Discart woonde aan het einde van de Eerste Wereldoorlog bij de familie Stokhuyzen in hun huis aan de Rijnsburgerweg in Oegstgeest. Tijdens een uitstapje naar Volendam werd dit schilderij van een Volendams meisje gemaakt, gesigneerd met J.B. Discart.